marți, 24 martie 2009

Why Amy!?

Mereu am fost enervat de românisme. Da mereu. De la simplele glume și cocalărisme în stația de autobuz până la cumpărări de arbitrii din sporturi nobile ca rugby sau dans sportiv. Dar astea sunt realități care ne înconjoară și deoarece „fiecare grădină are buruieni”, trecem mai departe. M-am simțit totuși destul de prost să aflu că în România, elita și oamenii de valoare (adică inestimabili pentru gabaritul lor cultural, pentru a nu se confunda cu ce vedem la TV) sunt undeva la valoarea de MAXIM 10% din populația țării. Apoi mai vine un fond de 20-25% de clasă de mijloc care îmbină plăcutul cu fondul și până la 100% calculați câți sunt, nu proști, ci de educat! Că și un câine învață să îți facă nevoile pe stradă (cretin obicei), da un om ar trebui să fie capabil de mai multe, nu?

Sunt ascultător fidel al „drogatei/nebunei/alcoliste/nereligioasei” Amy Winehouse. De ce? Muzica. O face cu pasiune, cu plăcere, cu un scop (a declarat că dacă distruse precum Paris Hilton și Britney Spears pot cânta, ea o poate face mai bine) și fără vulgarități. PuștoaiCA CAre o ascultă pe Aguilera și se unduiește ca ea, dar fără chiloți roz, nu o să înțeleagă niciodată mesajul fin al „cvasinecunoscutei” (nu mai poate ea că nu e pe copertă în Bravo sau Cool Girl) Amy. Versurile, tot în engleză sunt greu de deslușit, iar ritmul soul e prea cizelat pentru urechi umplute cu zdrăngănituri de tigaie și vase aruncate pe scări.

Textul din ziar preciza că următorul album al solistei întâmpină probleme deoarece e o schimbare de stil (reggae) și ecetera ecetera. Românul, presupun că manelizat/ minimanelizat, și-a luat cultura generală-n dinți și dăi comentarii: „e drogată, e nașpa, HUO! că face și drege. Ce față are! Bleah, câh, pfiu drace!”. Cu mâna pe winamp pot să precizez că mă dezic de ce e muzică românească dacă asta e atitudinea predominantă în fața artei. Știu că la noi se apreciază DISTRUSELE, botoxate, laminate, fumate, răsuflate, idioate, idiotice, penibile, neșcolarizate, needucate, imposibile, durabile, durexabile, incapabile, nevrotice, fițoase, dorobanțe, traseiste, vulgare, murdare, flaușate, papucărese, corturărese, tiriste... a scăpat ceva?, dar e vorba de muzică! Ce are Scula cu Prefectura? Nu poți să o asculți dacă nu e idealul feminin marca Barbie? Vrei play-back cu afișaj de film porno? Mai dezbrăcate și distruse moral sunt celelalte care se vând pentru un pahar de apă în Bamboo, decât Amy care a luat droguri. Până la urmă, mulți zei ai muzicii au fost niște drogați, dar pentru că nu făceau față programului. Ce vrei, arta cere sacrificii. Ce rahat turcesc a sacrificat trupa Bambi, Andre, 3SudEst, Paris Hilton și Britney (părul și respectul de sine în ultimul caz)?

Gata. M-am relaxat. Am spus și ce mă durea. Militez pentru o mentalitate mai deschisă că vorba aia, nu mănâncă pe banii tăi. Azi e și ziua lui Cheloo de la Paraziții dar nu mai spun nimic de el sau trupă deoarece sunt sexiști și toți masculii se dau ciumegi în fața femeilor pe versurile lor proaste.

Audiție plăcută:

Amy Winehouse - Rehab
Asculta mai multe audio Muzica »

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template