luni, 9 martie 2009

Înapoi în pa-ram-pam-pam-dis!

După 3 zile de somn, ciorbă de văcuță, aer curat, plimbări montane am revenit pe meandrele inconcretului. Am simțit în plin faptul că Bucureștiul vine spre mine (mă simt atacat de acest oraș) și înconjurat de duhoare am început să fredonez „Trag aer în piept, mă îndepărtez încet!”. Am aflat pe căi nazale că în Gara din Ploiești pute mai ceva ca în București (uite și rima) și că trenurile CFR, chiar dacă sunt vechi ori noi au geamurile lipite cu „flegmici” (oare a fost Becali prin ele?).

Țin să precizez că Sinaia nu e un oraș curat (prin Cluj și Sibiu cică se mai găsește Curățenie), doar că această oază de restaurante ieftine este liniștită și prietenească. Și a cui este vina? A Capitalei noastre scumpe care ne scârbește zilnic și așa ajungem să apreciem ce ni se oferă.

Care este partea urâtă a unui concediu? Plecarea, când deschizi telefoanele și ești asaltat de mesaje și apeluri. De asemenea, e urât când pleci de la munte și după 2 zile de ploaie, în ultimele ore de ședere se pornește o ninsoare ca în povești. Ce mai e urât? Faptul că în București nu am aproape un loc de unde să îmi cumpăr Kurtos Kolac cald și bun. Și multe altele de care nu îmi amintesc acum... Paștele mamei lui care a adus la facerea lui.

........................................................................................................................................................................

Prima grijă de cum am intrat în București a fost să îmi repar caleașca. Azi dimineață eram pornit să fac scandal („dacă nu îmi reparați mașina vă zic lu mami!”), dar la ora 10 dimineața un apel telefonic a readus speranța:

- Domnule Bonea George? (sună așa important) Puteți să aduceți mașina la reparat. Cred că v-ați distrat prea mult fără o oglindă și cu semnalizatul depășirilor cu mâna. E timpul să intrați în normalitate și să vă fie învățătură de minte: bicicleta-i la putere!

Doresc să vă precizez că în aproximativ o lună am trecut prin „privirea de judecată” de n ori. Ce e aia? „Uite și prostul ăsta cum și-a distrus mașina. Ce fraier!”. It`s not me! It`s ză masoni, evrei, maghiari, chinezi, negri, țigani și OZN. Sunt victima unei contipații mondiale!

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template