miercuri, 18 februarie 2009

Vin românii...

Cititorule. Ai văzut vreodată filmul „This is England”? E genial și îl recomand cu toată inima. De ce? Păi pleacă de la povestea simplă a unui copil și dezbate apariția rasismului și naționalismului în grupurile de skinheads din Marea Britanie. A nu se compara skinhead (SHARP), băieții cu bretele care asculta muzică din Jamaica și apreciază viața așa cum e ea, cu neo-naziștii care visează Terra Perfectă cu copii albi crescuți între bălți de sânge de „chinezoi” și cadavre de „negri”. Nu!

Filmul pleacă de la un subiect simplist și se termină tragic, cu moartea unui personaj pozitiv al filmului, omorât pentru că era de culoare și pentru că... vă las să vedeți filmul ca să înțelegeți:


De ce am început textul așa? Pentru că de ceva timp în presa din Italia se rup presele și imprimantele în scopul instigării la adresa românilor. Cititorule? Cine controlează presa din Italia? Berlusconi și partidele de extremă dreapta. Ce se întâmplă în orice țară care este în bătaia crizei (de orice natură)? Se învinovățesc țările vecine și se dezbate orice alt subiect pentru a „fura” ochii cetățenilor.

Mai nou aflu din presa din Bocanc (nu mai e de ceva vreme Cizmă) ca „românii fură loculurile de muncă din Italia”. Vai ce hilar. Exact asta se povestește și in This is England, doar că pelicula este însoțită de o linie sonoră genială.

În Italia nu se precizeaza (zilele astea) nici un viol comis de un italian, în schimb, orice femeie băgată în boscheți este violată de un est-european/țigan/român. Când eram în liceu și am început să lecturez manuale de jurnalism am aflat că de vină pentru propagarea rasismului/ xenofobiei/ homofobiei sunt cei care dețin presa.

Vă las să vizionați filmul și să cugetați asupra celor spuse de mine.

P.S. - ultimele 3 violuri comise în Italia, se presupune, că au fost comise de români, și lista suspecților nu cuprinde NICIUN țigan.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template