marți, 17 februarie 2009

Fără chitări în priză.

Am rămas șocat să văd cât de bine interpretează trupele românești partituri rock-punk-semi-rock la preselecția Eurovision, cu chitările scoase din priză. E surprinzător sincer cum imită ei mișcările istorice a la AC/DC dar fără să bage un cablu în trancariciu cu corzi.

Acum a apărut un val în muzica românească: trupe care adoptă stilul rock-punk, cu chitări în față, sintetizatoare în boxe și tot tacâmul. Inclusiv fafaștoacele șoubâzului românesc au spus că vor adopta un stil mai „rebel”, adik haine de piele, ținte și tot ce ține de rock, adică: Avril Lavigne, Tokio Bordel, ș.a.m.d.

Ce-ți doresc eu ție,
Dulce rockărime
Lili Sandu beată
În Argentin drogată...

De ce Lili Sandu? Pentru că ea a fost prima care a spus că va adopta acest stil șucar. Dar pe lângă ea sunt multe alte vedete și vip-uri de la noi. Vă mai amintiți de Animal piX? Ce isterie mai făceau zoofilii ăștia în rândul fetelor de clasa a VI-a. Au dat-o pe brazdă cu stilul lor electro și după ce și-au vopsit unghiile cu negru au început să cânte balade, numai bune de tăiat venele. Pe cine mai avem noi în acest borș al stilului? Aaa, Costi Ioniță, care în timpul unui concert de manele a apărut cu un tricou cu Jimmy Hendrix din paiete. STIL! Și tot el pentru că a scos pe piață trupa de plângăcioase skate-punk-emo-moartea-pasiunii, Blexy Girls (așa se scrie?). Toate aceste trupe își afișează imaginea de „revoltați punk” pe afișe dar petrec în Bamboo.

Înainte să închei acest text țin să precizez că pe emtivi e în acest moment un tânăr care are un videoclip pe sistemul trupelor underground punk. Diferența? Cântă trist, patetic și instrumentele sunt degeaba deoarece se aude un sintetizator.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template