joi, 19 februarie 2009

Gest umanitar.

Cititorule o să încerc să fiu cât mai direct.

În fața ambasadei Chinei, chiar în momentul în care tu citești acest text, dorm 300 de muncitori chinezi, veniți să lucreze pe pământurile noastre pentru familiile lor aflate la mii de kilometri distanță. Pentru că nu au fost păcăliți atât de semenii lor cât și de români, au ajuns ca niște animale, fiind ajutați de oamenii care îi văd și își aduc aminte ce înseamnă umanitate.

Nu critic firmele care și-au bătut joc de ei (nu acum), ci doar doresc să lansez un mesaj de ajutor. Oricine are drum în zonă și ceva bani, nu e nevoie să le oferiți bancnote cum procedați cu cerșetorii care își cumpără aurolac. Oamenii aceștia au nevoie și de un biscuite. Dacă aveți posibilitatea să le cumpărați pâine, biscuiți sau ceva mai mult de mâncare, nu cred că o să fie o dramă. Și o oală de sarmale e o comoară.

Să nu uităm că au venit să muncească pentru PIB-ul nostru, că românii noștrii pleacă în străinătate (bravo lor). De asemenea, muncesc pentru familiile lor, deci nu se întorc în China cu Audi-uri și brățări de aur... că așa e chinezul.

Dacă din întâmplare poți face mai mult pentru ei, e cu atât mai bine. Deja se donează corturi, saltele de dormit și haine. Pe frigul ăsta hainele sunt mai mult decât mană cerească. Dacă cineva dorește să mă ajute pentru o strângere de fonduri aștept cu nerăbdare un e-mail.

HAI ROMÂNE ARATĂ CĂ EȘTI OSPITALIER!

Adresa:
Ambasada Chinei

Nordului nr. 2, sector 1.
Puncte de reper: Bulevardul Aviatorilor, imediat ce traversați Lacul Floreasca, pe stânga.

p.s. - pentru cei avizi de publicitate, se află și o televiziune la ambasada Chinei. În caz că sunt români care fac gesturi umanitare doar să se vadă seara la TV.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template