marți, 3 februarie 2009

În România nu afli nimic.

De după Revoluție, românul, așa el ca homo modernus, și-a manifestat o nouă caracteristică: lălăiala (latinescul lalaitus care înseamnă „cel care bate câmpii cu grație”).

Pot să îmi întăresc afirmația cu enjpe exemple dar vă dau câteva elocvente. Încă nu se știe ce a fost la Revoluție, nu se cunoaște nimic din dispariția flotei, nu s-au recuperat banii furați de baronii locali, etc etc.

Acum, mă holbez ca lemurul (maimuța) la televizor și nu înțeleg nimic. Cu mâna pe DEX și ochelarii pe ochi (pentru aspectul de intelectual) vă spun că tot ce aud este „bla bla blaaaa”. La ora la care scriu textul se vorbește peste tot despre Insula Șerpilor. O știre așa simplă a devenit un fiasco de analiști și mișcări politice. Dacă titlul de știre este „Am câștigat!”, 3 minute mai târziu nu mai înțelegi o iotă din știre. Când își dau 15 oameni cu părerea și bat câmpii chiar nu mai înțelegi nimic. Și subiectul o să fie terminat înainte să înțeleagă tot românul. O să mai rămâna Sinteza Zilei care o să mai dezbată problema (sunt sigur), dar Stan este IMPOSIBIL! Frustrările omului și lipsa de coerență (plus umorul) te fac să îți smulgi părul din nas.

Ieri am avut parte de discuții despre evadații plecați la medic pentru dejte-n ochi. În loc să aflu care e finalitatea cazului, am reauzit și re-re-reauzit același film al problemei. AOLEU AJUNGE! Ori schimbăm subiectele ori ne lărgim aura discuției la un cerc mai mare decât face un câine când își aleargă coada. Până și viața Nikitei e mai palpitantă ca programele de „taci-șou”.

Și că tot vorbeam de Nikita. Am dormit execrabil din cauza ei de mai multe ori, dar ajunge! Am avut coșmaruri după ce am văzut (din greșeală) filmul ei porno, am mâncat legumele din ciorbă de frică să nu ajung silfid ca ea, chiar am deschis DEX-ul și cartea de „Bune maniere” ca să nu ajung țintă de roșii, dar pe bune/să moară Veta/ trăiască copilașii mei/ trailes/ ja la cocar, AJUNGE! Dacă ziarul Can Can o scoate pe Nikita din șoubiz, eu le cumpăr ziarul în fiecare dimineață. Nu cred că o să îl citesc dar dau acolo 1 lei de la mine.

Revenim. Aștept și eu o finalizare sau o idee finala la orice discuție. Că altfel murim proști cu informația în față.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template