sâmbătă, 21 februarie 2009

Dezamăgit până în măduva cititului.

Aveam și eu o „pată”. Din tona asta de tabloide și ziare de consum la WC și în metrou, până azi (astăzi fiind ultima dată), am cumpărat ziarul Atac. Un ziar drăguț care nu abundă de nuditate, manele și are editorialul lui Gică Contra (nume de șcenă). Nu este un ziar de l*bari cum este Libertatea, nici „Viața Satului” precum Can Can. Doar un ziar cu ceva atitudine.

Dar cum spuneam, citeam ziarul special pentru editorialul lui Gică.

De fapt, nenea Gică e unul din co-prezentatorii emisiunii „Un show Păcătos”. E domnul acela care stă pe canapea și se complace în teatrul ieftin al emisiunii, care la prima ediție a avut un invitat serios (Ludovic Orban) și apoi a continuat cu... știm deja: Nikita, Eva Kent, Naomi, ecetera ecetera. Spre deosebire de „șoul”, în care se bagă în fiecare seară târziu, editorialistul Gică scria (până azi) chiar bine. Dezbătea cu pertinență și umor subiecte diverse din registrul sportului, modei, monden, politică.

Îl vezi pe Dan Diaconescu vreodată în postura victimei „otevizării” naționale? Ți-ai imaginat vreodată o Nikita supărată pe incultura și circul de la TV? Nu, pentru că toate aceste personaje sunt sinonime cu ce ne deranjează. Editorialistul Gică a ținut morțiș să intre sub umbrela celor care sunt răniți de pleava din TV, și a uitat subit, sub vraja textul scris de propria persoană, că se complace în acest circ în fieare seară. Cu DEX-ul la el și cu mâna la tâmplă, semn al cugetării, a compus una editorial de toată frumuseșea fățărniciei, în care se victimiza și plângea tristă-n batistă, „ce grea e viața de telespectator într-o țară otevizată!”. Țin să reaminesc faptul că nenea Gică se arăta foarte preocupat de grijile lui Ogică și Nikita acum câteva săptămâni, așa că e urât să îi includă acum în pleava TV. Ț ț ț!

Ipocrizia e boală grea la noi la români, dar fățărnicia câștigă adepți mai ceva ca o sectă de degustători de urină.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template