joi, 19 februarie 2009

Bani pe apă sfințiță.

Guvernanții au găsit cheia spre a cumpăra din Mall-uri și hipermarket-uri fără să fim afectați de criza financiară. Cu noua metodă, cocalarul își poate cumpăra câte tricouri mulate pe șunci dorește, iar fafaștoaca își poate ruja botul păros cu cele mai bune geluri de duș.

Bugetul României, pe timp de criză, a fost împărțit așa cum împărțeam eu feliile de pizza la beție. Adică prost, incorect și nejustificat. Guvernanții nu investesc banii nici în prezent și nici în viitor. Nu măresc nici salarii, nici alocații și școli renovează doar cât să îți mai asigure un mandat... și încă unul... și încă unul.

Noul buget va merge la biserici. Peste 800 de biserici vor fi renovate, resfințite, reconstruite și de ce nu... construite. Pentru că, dacă situația cu economica se împute, ne putem așeza în genunchi ca un neam de neputincioși și putem cere îndurare. Apropo, acum ceva timp o țară din Europa bătea în faliment (Letonia/ Lituania?) și ce au făcut? Au gândit nu au făcut mătănii.

Dacă România, fără turism de nici un fel, are nevoie de o investiție masiva în biserici e bine. Sper că acești noi bani băgați în fundul gras al celor de la BOR să merite. Dar mă gândesc că dacă își vindeau popii limuzinele de pe Dealul Patriarhiei, cu banii ăia făceau Catedrala Neamului. Da să lăsam autoturismele de lux că sunt donații...

La acest text o să adaug și unul mai vechi (2007, test personal de pe Te Facem!) de când îmi manifestam supărarea cu Catedrala Neamului. Iertare că nu sunt diacritice.
„2007. Pe cand Pamantul inca era rotund, oamenii nereusind sa il faca inca plat. Acolo exista o tara, la marginea satului, denumita Romania, unde Mutu inca nu intarcase nimic, si prostia, in forma pura, era ideologie de guvernare.

La ei in ograda, nu existau drumuri, agricultura, sanatatea era de domeniul grajdului si cultura era in jurisdictia Taraf TV. Dar odata cu sarbatorile a venit spiritul religios. Atata mai ramasese. Speranta ca e cineva care are grija de ei, un spirit, care nu le da coate in autobuze, nu intarzie la coada la paine si nu ii minte in campania electorala. Si in saracia lor, au decis sa construiasca o catedrala, "ai mai tare din judet".

Mantuirea nemului costa peste 200 de milioane de euro, dar au cazut de acord ca e o investitie care merita. Nu aveau drumuri, nici cat sa ajunga enoriasul la catedrala, dar calea spre rai (sau iad) era mult mai usoara. S-au gandit la bucuria adusa, in sufletele tinere ale batranilor, ce se bat si se injura pentru paine si vin sfant, pentru jucatorii la loto care vor avea un succes mai mare la imbogatire prin jocuri de noroc (Dumnezeu a incurajat mereu asa ceva in Biblie, nu?), si vrajitoarele cu har ce leaga si dezleaga sireturi la pantofi Abibas si desfac portofelele fraierilor.

Catedrala va fi la standarde europene: spatiu pentru matanii stil flotare, spaliere si franghie pentru ridicarea la cer si pista de alergare in jurul bisericii pentru pacatosii cu cazierul si acatistul patat. Cei cu pacate multe opteaza pentru bicicleta. Impartirea in biserica se face si dupa criterii sociale: "alde urata satului" , "aia de umbla la barbati in sat cu tauroaie" si nu in ultimul rand "alde gura satului"(persoane de influenta majora, la egalitate cu "radio sant fm").

Preotul va oficializa slujba de spalare a pacatelor, deoarece D*ro scoate 99 de pete si 666 de pacate, iar apoi sfintirea si lasarea in plata domnului.

De la fata locului, va prezentat BORs.”

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template