luni, 14 iulie 2008

Veniţi de luaţi spaghete!

Dragi cititori, mi-am descoperit religia. Oficial am fost declarat Prea Alcolic Pirat al Bisericii FSM. Adică preot pe înţelesul tuturor. Ce e FSM? O să aflaţi din rândurile de mai jos, dar vă anunţ că pentru convertire trebuie să vă înscrieţi cu un comment, şi să vă prezentaţi la slujba de "spaghetăreală" din pub, sâmbătă seara. Cine lipseşte dă o bere marelui preot..adică eu.

Citiţi şi vă convertiţi...

"Suntem toţi în căutarea unei identitaţi religioase, dar ce nu ştim este că peste tot avem „opţiuni”." (Ghiţă de la Berărie)

Astăzi ne vom indrepta atenţia spre o nouă religie, o nouă identitate culturală şi ce altceva mai căutaţi voi care vă plictisiţi in bisericile ortodoxe, catedralele catolice sau moschee. Se numeşte Flying Spaghetti Monster (Monstrul spagheta zburatoare), şi caştigă adepţi în fiecare minut. Chiar în acest moment în care noi stăm şi citim aceste rânduri, e foarte posibil să aibe loc o slujbă de „Prea-Slăvire-A-Lenei-Şi-A-Lucrurilor-Care-Ne-Plac”. De ce spun aşa ceva? Pentru că aşa cum veţi vedea, noua religie, tinde să işi atragă enoriaşi prin lucruri care sunt dezaprobate de altele.

FSM a apărut ca o parodie religioasă, fondată in 2005 de către psihologul Bobby Henderson, în semn de protest împotriva deciziei Catedrei de Educaţie din Kansas, de a introduce ca materie de studiu “design-ul inteligent”, împreună cu celelalte materii pentru evoluţia biologică.
Ideologia FSM a fost repede adoptată de atei si agnostici, denumiţi “Pastafarieni”.
În stilul specific fiecărei secte nou apărute, FSM are biserici, episcopi si bineinţeles, o evanghelie. Henderson se autoproclamă “Profet”, şi propovăduieşte idea cum că omenirea a apărut în urma faptului că “Spagheta Zburătoare” (nu poate fi vazută de oricine), a creat lumea după ce a băut foarte multă bere, iar evidenţele creaţiei au fost “plantate” spre a testa credinţa Pastafarienilor. Multe idei sunt imprumutate din alte religii, dar sunt “uşor” schimbate, de exemplu: Raiul este plin de vulcani de bere şi fabrici de stripteuze, in schimb ce Iadul este plin de bere statută si femei cu boli venerice. Au chiar şi 8 porunci (2 au fost pierdute pe Muntele Salsa când Mosei cobora cu ele), iar în loc de “Amen”, spun “Ramen” (paste chinezeşti). Complex.

Majoritatea celor 8 porunci indeamnă la băutură, petreceri si o stare de lene generală.

Pentru mai multe detalii accesaţi http://venganza.org/

Ramin!

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template