duminică, 13 iulie 2008

Totul a început într-o zi de vară când temperatura încălzea cefele şi maşinile nu satisfăceau pofta de viteză a puştoaicelor crescute în mediocritatea mahalalei şi ajunse pupeze peste…nopţi.

De la pupitru, Iliescu, Nãstase şi Geoană dădeau în stânga (se loveau şi singuri) şi în dreapta împotriva lui Băsescu. Au ameninţat prin personajul care stă de mulţi ani la provă (partea din faţă a vaporului), Mazăre, cel cu muşchii tari şi tupeul câştigat în alegeri. Prin vocea acestuia, PSD-ul va depune o plângere la DNA împotriva lui Traian Băsescu pentru încă o retrocedare dubioasă, cum se tot obişnuieşte pe la noi de ceva timp. Răspunsul preşedintelui a fost sec şi fără vlagă, probabil fiind plictisit să se apere când ştie că nu poate păţii nimic. Doar a acuzat PSD-ul de imaturitate. Oare de câtă maturitate e nevoie să depui o reclamaţie? Dar să trăieşti în România? E atât de multă imaturitate pe coclaurile danubiano-pontice, că preşedintele sau alt înalt demnitar nu poate fi atins nici cu un fulg?

Oare secretarul de stat al Ministerului Educaţiei este destul de matur şi “citit” să poată contesta un examen de “bacaloureat”? Poate că totuşi elevii care scriu cu “care este” au, pe bună dreptate, pretenţii la un fotoliu de ministru. Chiar printre noi există un personaj tânăr care la examenul de “bacaloureat” a contestat talentul lui Nichita Stănescu. S-a ridicat din mediocritatea lui şi cu toată frustrarea strânsă în 12 ani de şcoală românească, a strigat, “mă da ce tot se miră şi Nichita în toate poeziile? Sau ca să fi poet tre să ştii să baţi câmpii cu graţie?”. Poftim Băsescu, un om cu atitudine. Un liber-schimbist de când avea Otilia enigme, încoace.

La fel de imatur e şi faptul că fondatorul unui partid fără o doctrină clară dar cu o mentalitate ultra religioasă recunoaşte cu seninătate la televiziune (invitat până la saturaţie) că atunci când are ocazia se uită la filme pentru adulţi. Nu e destul de matur să mă convingă să iau parte la Sfântul Maslu, dar să depună o plângere? Oricum îşi permite doar a băut cu mâinile încrucişate ca îndrăgostiţii cu preşedintele, când la ţambal zdrăngănea Scooter – Mioriţa…sau Maria.

Lista de imaturi continuă. Cine să te conteste pe tine, preşedinte? Tinerii? Care. Cei care se urcă pe scutere fără să ştie că zebră e animal şi trecerea de pietoni nu e desen abstract stradal. Neaoş o spun, “n-ai cu cine domne”.

În timp ce Băsescu se bate cu pumnul în piept pe aici, Italia aşează românii ca pe rafturi. Îi amprentează şi etichetează probabil cu coduri de bare. Ca să fie mai uşor la numărătoare şi să nu îi încurce în funcţie de valabilitate şi raportul calitate-dispreţ. Să ne fie emigrarea uşoară.

Şi ce să vorbim de alţii când ţara asta pare acum coborâtă din “meandrele” normalului? Când o întreagã masă de oameni soarbe cu paiul “cea mai nuntă dintre nunţi”, şi pur şi simplu stagnezi mental, nu mai ai cerinţe. Oare Băsescu a urmărit cu sufletul la gură momentul când Chivu “fotbalistul” i-a scos, cu dinţii neamule, jartiera “jurnalistei” Elisei. Şi aceasta, udă toată de moment, se lasă furată, şi bravul ei pletos o cântă înapoi cu aceaşi pasiune care a trimis România acasă mai repede de la Euro.

Uite. Gata! Am găsit persoane mature. Nu le ajută imaginea pentru că nu sunt nici blonde (nu toate), consiliere sau soţii de baştani. Sunt nişte simple prostituate (simple în condiţie, că probabil existenţa lor e mult mai vastă ca a unui cititor de etichete de sticle de bere). Acestea au venit în ajutorul societăţii. “Legalizaţi prostituţia şi în loc să nu plătim amenzi, plătim impozit”. În mod normal toţi ar avea de câştigat. Vă imaginaţi, prostituatele să depună o plângere la DNA împotriva lui Băsescu că nu le lasă să îşi exercite meseria liber? Ce ar spune? “Sunt imature. Ele nu sunt trecute prin viaţă ca mine.”

Am ajuns la concluzia că nimeni nu este destul de matur. Dar în imaturitatea mea îmi permit să spun că această luptă politică, nesărată, provoacă şi infarcturi dar şi multe dureri în cot. Când Băsescu va dirija o societate fără frustrări care nu îşi auncă gunoiul, bunul simţ şi cina pe geam, atunci o sa poată cataloga cine este sau nu matur.

Pânã atunci imaturitatea vine din prost gust. Sau e invers? Imaginează-ţi România cu un tricou Dulce & Bannana, o cruce aurită la gât, budigăi şi şlapi…la Balul de Absolvire în Europa.

1 comentarii:

Anonim spunea...

ce articol de cacat..k toate celelalte

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template