joi, 1 ianuarie 2009

Revelionul şi tembelizorul!

Anul ăsta nu am apucat să văd prea mult din programul TV din ultima noapte a anului 2008, dar scurta butonare de la ora 10-11 şi promourile date cu o săptămână înainte au scos la iveală "şoul" prostesc al granzilor media.

Dacă românul ştie să se distreze (există zicala asta, ca să ne deosebim de restul pământenilor), neamul danubiano-pontic habar nu are să facă un program de televiziune decent pentru o petrecere de nivelul Revelionului.

Antena 1 a băut apa stătută de la PRO TV-ul de acum 5 ani când manelele "rulez" şi a amestecat barosanii manelelor cu o rememorare a comunismului. Combinaţia este apropiată de cocktail-ul suc de prune + iaurt + bere Robema. Ce căuta subiectul Ceauşescu lângă Minune, şi combinaţia de "turcisme", numai Antena 1 ştie. Revin la vorba "la voi la România mâncat mult rahat". Săracul Adiţă, avea o faţă cu cravata de pionier... acum să îl alerge şi pe el nostalgicii cu monezi. Antena 2, a fost la fel de "naşpa", cu Buzdugan şi Morar într-o zi fără vlagă şi cu glume la care publicul râdea pe bani...la propriu. Au chemat fafaştoace să facă play-back (atenţie CNA că nu scria în colţul ecranului că buzatele dădeau din fund la microfon şi nu din gură). Şi nelipsitul Ceauşescu şi glume pe seama vechiului regim...Hă hă ce-mi plac glumele mele!



PRO TV a bătut moneda pe ce crede că are mai bun. Smiley, Simplu, Moga, Nicoleta Luciu şi mai slăbuţ cu manelele. Au fost la fel de patetici şi ei pentru că au încercat să copieze Blues Brothers şi au făcut spectacol pe seama şcenelor penibile făcute de "vedete". Hai sictir şi voi!


Prima a pus la bătaie singurul lucru care mai face rating: Mondenii, care atunci când nu sunt vulgari, sunt foarte reuşiţi. Cronica? Ce e mult strică, şi ei deja au aproape 10 ani cu acelaşi format. Vedetele de peste hotare când ajung în culmea gloriei realizează că nu există "stagnare" şi schimbă macazul. La noi, nu!

Kanal D? Vacanţa Mare (se mai uită cineva la ei?) şi "Noră pentru mamă". Dacă turcii opresc "rialiti şoul" cu fătuci nemăritate, dau faliment în 20 de ore.

Naţional TV a ştiut care e reţeta succesului pentru un număr mic de ascultători. Muzica populară. Şi nu cred că s-au înşelat.

TVR? Play-back de muzică populară (din nou CNA, nu am văzut scrisul cu "dau din gură cu spatele"). Dolănescu la aproape 70 de ani e negru în cap ca minerii, cântă cu acelaşi sictir şi aer superior. Doamna Prodan a ieşit cel mai mult în evidenţă deoarece cânta cu microfonul în ureche. UI UI UI!

Mai bine puneau asta. Era oricum mai bine.


Hai La Mulţi Ani şi să sperăm că toată prostia românească a fost risipită de Revelion.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template