sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Ţara care a spus de două ori "NU!" sapei.

Era 1990, România se aduna după ce teroriştii "albaneji şi arabi" aruncase cu petarde chinezeşti la căderea "Tiranului" (actual "Miştoul-Media-de-Revelion"). După ce Iliescu a fugit din balconul lui Ceauşescu, acum îşi făcea singur un balcon, că vorba aia "Balconul de piatră s-a dărâmat / A venit revoluţionarul/ Şi la amanetat".

Erau alegeri şi s-au prezentat mai mulţi candidaţi, că România fiind o ţară liberă se mergea pe principiul "o poate conduce tot prostul!". Dar politica nu e pentru boi, ci pentru bărbaţi. Şi pentru femei, că uneori au mai multe mandarine ca "voievozii". O să prezint top 3, după alegerile din 1990.

Locul I cu coroniţă, Ion Iliescu cu 85,07% din voturi (cu asemenea scor, numai însuşi Ceauşescu mai putea să îl ajungă) - FâS...N

Locul II, Radu Câmpeanu, cu 10,64% din voturi - PNL

Locul III, Ion Raţiu, cu 4,29% din sufragii, - PNŢCD

Să dezbatem pe scurt fiecare candidat:

Ion Iliescu - scurt. Ştim cine a fost, ştim ce funcţii a ocupat in vechiul regim, nici vorbă de Securitate în viaţa lui, el fiind călugăr la Agapia, singurul popă care nu sufla ce i se spunea sub sutană la spovedire.

Radu Câmpeanu - (conform wikipedia) liberal de tânăr, anti-comunist, face puşcărie mai mulţi ani în vechiul regim, eliberat fuge în Franţa unde este considerat "om al securitaţii". Se întoarce, candidează...ştim povestea.

Ion Raţiu - a plecat în 1940 din ţară şi a revenit în 1990. A fondat în Marea Britanie mai multe organizatii pentru români, şi când a venit în ţară a refăcut PNŢ şi a fost membru fondator al ziarului Cotidianul. Nici măcar o legătură cu securitatea.

De ce au ieşit pe primele două poziţii oameni care aveau mai mult sau mai puţin legătură cu securitatea şi singurul curat a ieşit pe 3? Posibil pentru că pe atunci nu se ştiau dosarele securităţii, şi imediat după Revoluţie, românul a şters cu photo-şop pozele lui Ceauşescu cu Iliescu. Dar o dezbatere politică scoate în evidenţă o mentalitate care pare că se manifestă şi acum: (refac dialogul cu maxim de acurateţe)

Ion Raţiu: Dragi români, este mult de muncă în România. Avem de refăcut...
Iliescu: NU ÎŢI ESTE DOMNE RUŞINE! SĂ TRIMIŢI POPORUL LA MUNCĂ!? SCANDALOS!

Românul atunci nu a pus mâna pe sapă să reconstruiască ce era distrus. Ci a pus mâna pe mentă şi a frecat-o...menta. Şi se pare că frecangeala e până în ziua de azi. "Dormiţi liniştiţi. Iliescu veghează pentru frecători!".

..........................................................................................................................................................................

Istoria se repetă, iar în 2008, mai mulţi profesori isterizaţi urlau că vor 50% mai mult la salariu altfel ei nu mai predau. Membrii partidului PNL au spus că nu se poate din mai multe motive:
- criza economică
- nici o ţară din lume nu a majorat un salariu cu 50%

Te înţelegi cu românul? A ieşit pe stradă, s-a tăvălit în Piaţa Constipaţiei, a urlat. Şi au crezut că au învins. Acum profesorii sunt temperaţi. Au realizat că şi-au frecat-o cu mânuţa lor, şi că nu e bine să nu dai dreptate unui partid care ştie ceva despre economie. Nu iau partea PNL şi nici nu sunt împotriva profesorilor, dar când eşti haplea şi nu ai habar pe ce lume trăieşti e normal să o păţeşti. Acum noua guvernare vă priveşte cu aere de la alt nivel, dragi profesori. Sunt la nivelul ales de voi. Vă râd în faţă şi o să vă mărească salariul cu 50%, când o avea Fizz sau Nikita cu 50% mai mult creier decât o maimuţă. HA HA HA!

Regret generalizările, dar la manifest erau prea mulţi profesori. Vă ştiţi voi ăia care aţi votat orbeşte şi o primiţi între ochi.


0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template