vineri, 24 aprilie 2009

Să moară Vama Veche!

Îmi pare rău, dar ajunge. Sunt destul de sigur că anul acesta este ultimul an al Vămii Vechi. Sunt sigur că de la anul se va putea intra pe plajă cu ciocate, astfel încât fafaștoacele să nu mai aibe nici un stres cu străzile neasfaltate. Sunt sigur că nici terasele simple nu vor mai exista, deoarece vor apărea terasele betonate marca „Mamaia”.

Oricum sunt sătul de aceste schimbări bruște, de la an la an, și prefer să nu mai existe Vama Veche dacă nu e cum o cunoșteam. Acest hibrid nu este decât un mare rahat în ploaie. Nu știu cine e de vină. Am câteva idei:
- cei care au vrut să salveze Vama Veche (ONG-uri care nu aveau ce altceva să salveze);
- realizatorii concertelor Stufstock (au adus muzica la rangul de comerț);
- oamenii care veneau în Vamă pentru a fi liberi în stilul propriu, nu cel al locului;

Chiar dacă pot părea radical, dar nu cumva ar fi mai bine ca noua locație de mers cu familia la mare să nu mai poarte numele de Vama Veche? Ar fi trist sincer. Mai bine „Mamaia 2”.
Sunt, poate, mai conservator când vine vorba de anumite lucruri, dar de ce ai schimba ceva bun? Punctez, Vama Veche a murit și acum o țin aparatele de formă. De acum înainte se va transforma în locul unde nu te mai poți îmbăta și să stai la uitat de griji, locul unde nu poți fuma (ilegal) și multe altele. Încă de anul trecut apăruse cocalarul prin zonă cu Q7 și muzică la maxim. Acum și mai mulți.

Mulțumim celor care au distrus libertatea din Vama Veche. Să îi aud în cor: „Să moară Vama Veche!”.


P.S. - Să nu cumva să aud „Vama Veche era a ....!”, pentru că nu mai contează dacă a fost pentru hippioți, intelectuali, rockări sau pancări. A fost.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template