miercuri, 15 aprilie 2009

De 3 ori ska și o singură dată Toasters!

După cum deja știți, ieri, a fost concert The Toasters în București, mai exact Silver Church (Preoteasa). Simplu și la obiect: fără cuvinte!

Concertul a început cu o întârziere de aproximativ 45 de minute. Probabil pentru că nu sunt mulți ascultători de ska în București (puțini fani, rușinos pentru România). Deschiderea a fost făcută de trupa Dekadens. După cum mă așteptam, trupa românească nu avea nici în chin nici în mânecă cu SKA. Semănau foarte mult cu The Ting Tings. Solista avea o voce aproape identică, chitaristul era un Slash chelios cu țigare în gură, dar nu avea... chestia aia! Tobarul nu a impresionat, daaaaaar basistul a fost cel care a înclinat mult balanța. Am fost foarte impresionat de riff-urile lui. Supărător a fost că au cântat foarte mult. Prea mult pentru mine care vroiam DOAR SKA!

Deal`s Gone Bad?! Geniali. Ska! Solistul prietenos, guraliv, sociabil și talentat. Instrumentiștii? Made Not In Romania! Trompeta și Saxofonul au ridicat publicul în picioare, iar chitaristul era „rebelul” trupei, imaginea dură. Tobarul era un amalgam de ritmuri iar basistul... un visător. Cânta și părea că e în lumea lui, singur...

THE TOASTERS! Sunt la fel. Live cânta la fel de bine ca în studio. Au făcut un adevărat show și au demonstrat că nu avem, chiar nu avem, ska pe aici prin țară. Au cântat cele mai cunoscute piese ale lor și publicul a dansat și a cântat cu ei. Cuvintele sunt de prisos.

La plecare am reușit să mai smulgem 4 cântece de la ei, deoarece nu vroia nimeni să plece. Am dansat aproape două ore și aș mai fi dansat mult și bine. Și DANS nu alte alea. Au încercat 2-3 huligani să mimeze un pogo dar lumea avea chef de dans nu de dureri. Și dăi și rupe teneșii/ pantofii. Superb. Cel mai plăcut a fost că toți dansau cu zâmbetul pe buze. Peste tot numai rânjete!

Am plecat fericit și cu moralul în tavan, plus un patch cu 2 Tone. De ieri seară viața pare mai ska. Nu știu cât o să țină, dar pentru orice problemă recomand:


Ne vedem la următoarele concerte și am să postez poze cât de curând. SKA SKA SKA!

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template