duminică, 19 aprilie 2009

Păscut la români.

Renunț să mai spun ceva despre cocalarii care invadează biserică la fiecare înviere. Nu mai are rost, mai ales că anul acesta au fost de două ori mai puțini. Da. Anul acesta au fost de două ori mai puțini enoriași: bătrâni, prunci adormiți sau cocalari. Pur și simplu învierea nu mai prinde la români, dar de, se repetă de aproape 2.000 de ani. E „fumată”, nu?

Multe schimbări de acest Paște. vechiul „Hristos a înviat!” nu mai este replicat cu „Adevărat a-nviat!” ci cu replici de genul:
-„ok”
-„mijto”
-„interesant”
-„iar?”
-„faci cinste?!”

Lumina știu că este aceeași peste tot (zippo sau chibrituri), dar depinde de unde o primești. O biserică mai importantă oferă o lumină mai „jmecheră”, iar dacă te arunci peste pensionari ca să primești foc de la părinte ești iertat pentru mai multe păcate și chiar scutit de cutia milei pentru 4-5 zile. Am văzut la știri cum preoții erau călăriți (da!) pentru a se arde lumânarea de la el. „Părinte las-o mai jos! Mai jos!”. Nasol părinte.

La biserica unde am fost (tradiție să iau lumină cu părinții) am observat că lumina era împărțită de Elvis a.k.a. Bănică Junior. Un băiat pregătit de o întâlnire romantică decât de un date mistic cu divinul. Cântarea a fost cam tristă, deoarece un OZN (lume a misterelor!) a blocat unda dintre microfon - boxe și începuse necuratul să cânte Dimmu Burger King. BUGA BUGA BUGA!

Dacă ai făcut Paștele în afară (incredibil, am fost la ȚARĂ!), cred că ești mulțumit de trafic. Liber și frumos. Dar ilegal! Pentru că ROVIGNETA, obligatorie, NU se găsește peste tot... mai exact NICĂIERI! De, cineva trebuie să plătească amenda, nu?

Păscut fericit.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template