vineri, 3 aprilie 2009

Ai Capone.

Pe data de 17 ianuarie 1899 se naste Al Capone (Alphonse Gabriel Capone), poreclit „Scarface”. Era un gangster italian pe meleaguri americane care a fondat, cu succes, un sindicat al crimelor dedicat crimelor (redundant, nu?), furturilor și traficului de alcool în perioada Prohibiției, între anii 20 și 30.

Capone a început să „lucreze” de jos, Brooklyn și a plecat în Chicago unde a devenit șeful organizației criminale, chiar dacă nu se lăuda cu asta (pe cartea lui de vizită era trecut ca dealer de mobilă).

Chiar dacă Biroul Federal de Investigație a început să pună problema „Capone” încă din anii 20, liderul italian a fost prins abia în 1931, și nu pentru crime, furturi sau jurăminte mincinoase ci pentru o amărâtă (în comparație cu crimele) de evaziune fiscală.

Pentru mai multe detalii despre palpitanta viață a lui Al Capone CLICK!

Când justișia este ineficientă și de multe ori incapabilă, nu poate demonstra crimele făcute de un personaj, așa că se leagă de lucrurile mărunte. Al Capone nu a putut fi prins pentru crimele (măcelurile mai exact), dar o eroare fiscală a reușit să îl secătuiasca de puteri în pușcărie, unde și-a pierdut și forța fizică cât și luciditatea. Asta demonstrează că lucrurile mărunte au o mare valoare și pot fi foarte importante.

P.S.- a fost arestat Becali. Așa ca o știre de ultimă oră. Nu e o comparație, ci doar o constatare.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template