sâmbătă, 4 octombrie 2008

O zi de toamnă originală...

În sfârşit simt şi eu toamna din plin. E aerul răcoros, nori pe cer, soarele palid ascuns, oraşul aglomerat, linişte în case, cald sub plapumă...Consider că merge puţin ska. Aşa că să fie ska. Audiţie plăcută! THE SPECIALS!


..............................................................................................................................................................................

Aseară, în jurul orei 21, în blocul de lângă a izbucnit un incendiu. Mi-am dat seama după faptul că tot cartierul mirosea a jumări, în ciuda faptului că aici, la marginea dintre Rahova şi "restu lumii" se mănâncă numai icre de Manciuria şi file de şocâte.
Din cauza unui scurt circuit (zic eu, omul cu laptopu`), spălătoria de la etajul 11şpe s-a aprins. Focul înalt de 5-6 metri (zic eu, Cătălin Radu Tănase) a distrus agoniseala unei firme şi cablurile de televiziune pe o rază de n-şpe blocuri. Revoltaţi că nu mai vedeau telenovelele şi emisiunile trucate în care proasta satului îl prinde pe bărbatul sado-masochist sub pliciul alteia, poporul a ieşit în stradă. Şi au privit focul de tabără organizat de primăria, care este a sectorului 5. Saliva care curgea din gura curioşilor nu a stins nici un foc. Nici "ponpierii" nu au stins nimic pentru că (urmează un text lung în care îmi expun o frustrare): o stradă ca Mărgeanului are nevoie de 2 trotuare? Şi spaţiul verde dintre ele pentru ce e? Să îşi planteze partidele garduri verzi la fiecare 4 ani şi să le scoată după alegeri? Sau poate e pentru câini care îşi scot stăpânii să se p**eeee pe domeniul public atât de discutat? Dacă mai tăiem din trotuarul "arhi-circulat" şi facem parcări? WOW! Astfel tot omu e... cu maşina în parcare. Şi când se aprinde ceva/cineva are cum să vină pompierul să stingă. Dacă nu sunt locuri, ţăranii cu tănculeţe (Bemve, Haudi, Mârţan) parchează unde vor...BLOCHEAZĂ STRADA!

În ciuda fumului gros şi toxic, cetăţenii din blocul flambat nu au părăsit apartamentele. De ce? Pentru că aveau cele mai bune locuri să vadă flăcările: "Cheam-o şi pe soacrămea să vază cu ochii ei cum arde...pfiu...dute bre mai aproape că eşti bătrână, ai carnea groasă nu simţi bine..."

Aceasta a fost o altă ştire de la hora cinci. În direct, de aseară, de la spatele blocului, Johnny Legendaru`.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template