vineri, 19 decembrie 2008

Nu mai e piaţa ce a fost odată...

Am fost recent în piaţă şi am plecat dezamagit din toate punctele de vedere. Nimic nu mai e cum a fost pe vremuri...

Brazii sunt scumpi (ăia naturali) sau de prost gust (ăia de plastic). Cei naturali sunt vânduţi în scârbă şi e sincer hoţie pe faţă. Cine le dă autorizaţie lor să vândă brazi? Dacă eu tai un brad din pădure fac puşcărie, dacă ei defrişează un hectar nu păţesc nimic. Probabil au bonus card...

Oamenii s-au schimbat. Celebrul "NA DAICI!" şi "IOTE NEAMULE!" a devenit: "vă rog priviţi şi hotărâţi asupra ceva" sau "opţiunea dumneavoastră este minunată". Nici manelele de la butic nu mai sunt ca altădată. "Şlagărele" despre Dumnezeu, moartea duşmanilor, femei nebunatice şi lovele au devenit colinde cu flegme-n frunte. Un fel de cover după Hruşcă. Îţi aminteşti "Şaromeria" din colţ, unde colcăia Periplaneta orientalis (gândacul de şaorma)? Nu mai e nici asta. Acum e Bufet Mix, cu supă la plic, şaorma la kg şi televizor pe ştiri. Şi băbuţele savurează o "supă" la halbă şi-şi dau cu părerea de criza ergonomică.

Cadourile au suferit stagnări lamentabile. Moşi Crăciuni expiraţi, cu feţe de 2007-2008, maşinuţe ce se autodistrug la ambalare şi păpuşi cărora le cad mâinile de frig. Un mana-ger dă piaţă i se adresează unei tinere comerciante "Ţi-am spus că nu o să vinzi nimic. Marfa ta nu este adecvată. Nu mai e în tendinţi".

Şi marea transformare, cea mai dureroasă, motivul pentru care eram un adevărat radar în piaţă: petardele. O linişte bacoviană în această privinţă. Nici o petardă aruncată să spargă timpanele cumpărătorilor, nici o rachetă care să brăzdeze piaţa cu parfumul de pucioasă...nimic. Rău cu rău, dar mai rău fără rău.

E trist. Crăciunul ăsta e surd şi în cele mai multe cazuri cocalar/de prost gust.

Audiţie plăcută...

2 comentarii:

Unknown spunea...

THIS IS TRUE MAN...

Unknown spunea...

aici ai dreptate...totul e kitch...totul e expirat...mai ales mos craciunii care nu s-au vandut anul trecut...

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template