luni, 29 decembrie 2008

De ce nu e omul in vârful piramidei...

Sunt multe motive pentru care omul nu este în vârful piramidei evoluţiei, dar unul dintre motive este acela că suntem singurele animale care realizează că sunt proaste. Nu ai să vezi pe planetă o fiinţă care să facă gestul suprem de autodistrugere, şi chiar dacă sunt animale care se sinucid, biologic vorbind, actul are loc cu un scop. La oameni, eroii sunt rari sau închipuiţi, iar actele de suicid şi crimă stau la baza unei porniri animalice greu de stăpânit.

Acum cu ocazia sărbătorilor, oamenii nu sunt mai buni. Sunt criminali, slugarnici şi falşi. În Fâşia Gaza îşi împart bombe ca pe acadele. Religie? Teritoriu? Naţionalism? Dacă mă declar Pangenian sunt îndreptăţit să stăpânesc lumea? Pentru că acum mulţi ani a existat un teritoriu "Pangeea" şi eu mi-am băgat steagul în el. Zeii pun pariuri pe propriile armate religioase? Sunt întrebări pe care nu le înţelegem sau nu ne sunt explicate. De ce? Ce e mai uşor pentru un conducător? Să stăpânească o turmă de incompetenţi care se întreabă mereu retoric de ce mor degeaba sau o armată de oameni care mor pentru o cauză? Ştie cineva pentru ce se luptă? De ce au loc războaie? Hahaha, sună a discurs de Miss Bikini dar nimeni nu se întreabă: "Eu am 3 guri şi 4 burţi? Tre să bombardez un ţinut pentru petrol? Ca să ce? Să poluez şi apoi când pun pe piaţă maşinuţa electrică inventată acum ~50 de ani să declar că suntem pe ultima sută de metri a Pământului?". Un intelectual cu mâna la frunte o să spună: "pentru bani!". Şi ce? Se şterg la fund cu ei? Se îngroapă cu ei? George Carlin a avut dreptate când a spus că Terra o să se sature de mofturile noastre şi o să ne distrugă. Şi atunci banii nu vor mai avea valoare.

Aceste subiecte sunt aşa uşor de înţeles dacă sunt explicate. Dar nu are cine să asculte şi m-am convins de asta. Ţara se pregăteşte de un colaps financiar şi oamenii se înghesuie la cârnaţi record şi bălesc la ştirile cu Gabor, Columbeanu şi alţii care nu dau 2 bani pe gerul din stomacul compatrioţilor.
...........................................................................................................................................................................

Gata cu supărarea la nivel global. În această perioadă preoţii colindă casele, şi când spun colindă ştiu ce spun. Sfinţesc un apartament de 3 ori pe săptămână, sfinţirea e plătită (la 3 sfinţiri ai una bonus) şi promit că or să vină şi după Revelion. Şi nu vin.

După ceva timp nu mai ai chef de preoţi care când îţi bagă icoana în faţă să o pupi, se uită pe pereţi şi în casă, fiind foarte încântaţi de "dvd-playerul pe care îl ai de la Dumnezeu". Spunei lui Dumnezeu să îmi plăteasca rata la dvd-player şi încă ceva: ce creştin eşti tu, dacă duminica, ziua liberă a creatorului, îl oboseşti cu rugăminţi pentru un cartier? El aşa îţi face ţie de luni până vineri când eşti la muncă? Răule! Treci în iad şi fă 20 de flotări cu Lucifer pe spate.
..........................................................................................................................................................................

Îţi place de Sărbători, nu? Îţi place să fi colindat, nu? Îmi pare rău să o spun dar această tradiţie păgână este demult un kitsch. Colindătorii, capra, ursul, bradul, ţapul, bibistrocelul cocobandurat sunt tradiţii care trec din tată în fiu cu speranţa că "Anul ăsta facem mai mulţi bani ca anul trecut". Reportajele, belicoase şi pline de dulcegării, făcute în sătuce îndepărtate, ne prezintă colindători care fac adevărate turnee muzicale din poartă în poartă. Primesc vin, colaci, mâncare şi cam atât. Acolo nu se plăteşte în bani actul colindării. În Bucureşti nu se fac reportaje despre colinde. Ar durea prea puţin. Avem următoarele:

- pleci fără pungă de acasă şi când îţi întinde gazda o mână de bomboane îl întrebi cu mâinile în buzunar "Nu poţi să îmi dai valoarea în bani? Că la jocurile mecanice nu merge cu cucu-rucu".

- îmbraci un amic în maimuţă colorată şi îi spui că e capră. Îţi legi o strachină de gât şi o baţi cu băţul până trezeşti cartiere întregi. Lumea va arunca bani de la geam în speranţa că o să taci. Tu eşti perseverent şi apari zilnic cu aceeaşi oală. Acum amicul are blana de urs pe el şi se învârte ca animalul.

- preoţia.

- te aşezi pe mijlocul palierului şi cânţi. Tu faci play-back dar te ocupi cu strângerea banilor. Ceilalţi o lălăie şi dau din buric pe "Lerui ler".

- cea mai bună metodă de a face bani de Craciun. Hruşcă!
..........................................................................................................................................................................

Cu ocazia sărbătorilor, le doresc tuturor cu animale de companie care savurează procesul de c*c*re al animalului în mijlocul drumului, SĂ VĂ STEA ÎN GÂT! Seinfeld a spus bine: dacă se uită extratereştrii la noi, nu ştiu cine pe cine conduce. E o aşa mare plăcere să faci slalom printre "cărămizi"? Credeam că e ceva demn de Evul Mediu să îţi faci nevoile pe stradă. Dar câinele e prietenul omului. Şi noi nu suntem prieteni între noi oamenii? Deci e liber la c*c*re.
..........................................................................................................................................................................

Ne auzim cu bine mâine la matinalul RRM Student FM! Pe 103,4.

Audiţie plăcută...

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template