vineri, 5 decembrie 2008

AM FOST ACOLO! Cronica concertului RAMONES!

Ascultă asta înainte de toate!


Nimeni, dar nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Pentru DOAR 50 de lei am avut onoarea să asist la cel mai bun concert punk din România. Şi vorbesc şi pentru viitor. Puţini artişti se mai pot ridica la nivelul ştafetei înălţate aseară de Marky Ramone şi restul trupei Blitzkrieg. Şi când spun puţini mă refer la Sex Pisolts, Toy Dolls, Iggy Pop şi maxim alte doua-trei trupe.

Am suportat temperatura scăzuta pentru a aştepta să intru la concert dar m-am mirat încă de la început de ce atât de puţină lume. 250 de oameni sunt prea puţini pentru un concert de o asemenea anvergură. Dar probabil liceenii cu tricocuri cu Green Day nu au auzit de Ramones...


În ropote de aplauze şi în uralele mulţimii, Marky Ramone, Michale Graves (ex-Misfits), Clare şi Alex Kane au intrat pe şcenă şi au început. Stilul unic Ramones cu melodii pe nerespirate a electrizat publicul. A urmat un pogo general în care toată lumea vroia o bucată mai mare din atmosferă. Oameni cu vârste între 13 şi 60 de ani au simţit în egală măsură ce înseamnă un adevărat concert punk. 30 de melodii cu semnătura Ramones au fost interpretate MAGISTRAL de cei 4. Vârsta nu şi-a pus deloc amprenta şi sunt la fel de tineri şi energici. La fel ca acum 30 de ani, publicul a fost în picioare. Pogo, sărituri de pe şcenă, cântat împreuna cu Graves (care a rămas cu aceleaşi gesturi din perioada Misfits)...tot tacâmul. Sunt mâhnit că a ţinut atât de puţin...prea puţin. Dar oricum a meritat fiecare bănuţ şi fiecare zi de aşteptare. Şi la sfârşitul concertului, cu bunul simţ de rigoare, membrii trupei au ieşit la autografe, poze şi chiar au împărţit corzi de chitară, pene de bass sau beţe de tobe. Publicul îi devora şi nu le mai dădea drumul.

VĂ MULŢUMIM CĂ EXISTAŢI!

Dacă dai click aici o să vezi concertul fragmentat!

Mai jos sunt secvenţe din concert. Calitatea este slabă, dar o să postez şi mai mult când o să mai primesc.



0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template