marți, 9 decembrie 2008

Mândria Moldavă!

A murit Anca Parghel, Ticu Dumitrescu, Ibrahim Dossey şi în curând se preconizează şi un deces al economiei româneşti. Politica e o legumă. Partidele nu se înţeleg, nu reuşesc să îşi împartă puterea, că de doctrine nu poate fi vorba. Şomajul ia amploare şi pune stăpânire pe fiecare fabrică, uzină, companie, butic. Ţara nu e în al 9-lea cer şi nici pe Pământ nu prea stă...dar nu ăsta e subiectul.

Am înţeles care e rolul tabloidului, sau ziarului de bârfă: "Ne doare de problemele naţionale, care este, noi vrem prostie pe pâine, bârfe la kg şi umor de Vacanţa Mare!", aşa că nu mai am pretenţii. Dar ignoranţa cumpărătorilor încă e "o necunoscută" (zise Războinicu`) şi nu cred că o voi înţelege.

Un subiect care scoală părul pe piept al românilor nu este constituit din vreunul de mai sus, ci de veşnicul tandem ţărănesc între două moldovence (originea nu are relevanţă dar nu vreau să pronunţ nume). Aceste două dive îşi împart bărbaţii, înjurături şi remarci "inteligente" spre deliciul unora şi dezinteresul meu (oare câţi sunt în asentiment cu mine?). Una din ele e un fel de Maica Tereza prin Munţii Kilimanjaro, unde îşi etalează hainele scumpe în faţa copiilor care beau doar apă plată cu pământ. Îmbrăţişează un copil care are o pânză pe post de chiloţi (marca Bote-zaţu) şi zâmbeşte larg să vadă lumea ce zâna măseluţă e ea. Acum e în focurile bliţului, pe unde păşeşte cu copilul şi bărbatul e asaltată. Mai e ceva de savurat la viaţa ei? De parcă a fost vreodată...

Cealaltă e la fel vedetă/divă/. Dar în ultimul timp îşi minţea soţul că merge după lapte pentru ăla mic, când colo se juca dea şcolăriţa cu masculul nepereche al televiziunilor. Dă lecţii de morală ecologică, dar consumă petrol cât un Airbus, doar are în dotare: Jeep-uri, SUV-uri, limuzine, motociclete, elicopter. Şi nu mă dă pe spate cu maşinuţa ei electrică şi ecologică, pentru că aia e scumpă şi nu şi-o permite tot românul. Şi ecologia asta e pe bani mulţi. La începuturi dădea dovadă de chibzuinţă şi bun gust când nu răspundea la provocări şi nimeni nu trecea cu obiectivul de zidul casei. Acum nivelul de testosteron a crescut şi o trage mai în cameră. Se adânceşte şi ea în penibil...

Femei frumoase nu sunt. Pentru că una e destul de strâmbă şi te sperie cu zâmbetul fals (să nu mai vorbim de râs), elemente numai bune de o emisiune unde să storci batista. Şi cealaltă (cică?) e siliconată, aşa că dacă avea nevoie de plastelină sigur nu era Betty Bop a Prutului.

Dacă te gândeşti metaforic, toate tabloidele se uită în farfuria vedetelor. Ce ciorbă de "porcule" a mâncat X, ce ciorbă de "vaco" a mâncat Z. E ca la o şhaormerie de cartier. Combini elemente de rahat, le înveleşti în ceva moale, dai cu zeamă şi faci ca totul să miroasă şi să arate bine. Uite aşa se vinde scump rahatul în ţara asta. Doar a zis-o şi Jean Constantin: "La voi la România mâncat mult rahat." Poftă bună.

..........................................................................................................................................................................

O stimez de mic pe doamna Dara Mihaela Codescu de la 7 Plus, deoarece am avut mereu o simpatie pentru curajul şi răbdarea de care dă dovadă. Când ajung acasă şi dau drumul la televizor, schimb canalele până găsesc ceva "vizionabil" sau fac întindere la deget şi închid cutia. Doamna Codescu are atâta răbdare să vizioneze toate porcăriile de la "tembelizor" încât este demnă de Steaua României pentru luptă pe frontul prostiei. Felicitări şi să tot fie...că prostie e căcălău.

Audiţie plăcută...

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template