vineri, 22 august 2008

Tragi-comedia I

Încă de la vârsta fragedă de 12 ani, doamna Sârbu şi-a învăţat fata să alerge după "doftori, advocaţi ori patroni. Că uite mamă ce am facut eu! Am zis că Gicu e floarea ochilor mei, l-am luat şi na! Viaţă, nu? Să nu greşeşti ca mine mamă!".

Adevărul e că Gicu avea un păr bucălat, pătrăţele în loc de burtă, atitudine macho şi casă în Tecuci. Acum 25 de ani. Acum, Gică e o pleavă. Are o burtă (de bere) ce cade sictirită peste curea, părul e desparţit de o chelie mai ceva ca Marea Roşie de Moise, păr bucălat doar prin nas şi urechi, atitudinea e de mucio, şi casa din Tecuci a pierdut-o la barbut. Lăcrămioara, fata lor, a fost făcută în aceeaşi scârbă, după ce Gică a venit beat de la o sârbă şi învârteală de topoare la cârciuma din cartier.

Odată cu trecerea anilor, Lăcrămioara a crescut cu pâine (carbohidranţi), cartofi (alţi carbohidranţi), usturoi (arsenic), palme şi picioare (fitnes) şi înjurături (pentru un psihic puternic). Deci se înţelege de la sine că a fost crescută în lux, nu a primit nimic din ce i-a lipsit şi avea şi doi parinţi ce se iubeau năbădăios cu vesela, în fiecare seară, care pe care trimite primul la culcare (de tot).

Şcoala a făcut-o la început de umplutură, dar în liceu a realizat că se află pe o rampă de lansare, şi nu poate rata startul. Aşa că a dat tot ce a avut mai bun din ea (şi nu vorbim de cei 7 ani de acasă), măcar sa meargă în BMW-ul cuiva, nu cu RATB-ul tuturor, să poarte blănuri la modă, nu tricouri cu însemne demodate ca "Ylang Ylang", "Dolce & Diabeta" şi "Mi fuk for fri". Se cerea o schimbare.

Pe salteaua din singura cameră (garsonieră), visa să prezinte vremea la TV, sau să fie actriţă într-o telenovelă şi să se mărite cu Bordeianu. Se mulţumea şi cu titlul de "Fata de la pagina 5" din Almanahul Sănătăţii. N-o fi dracu aşa negru, şi tasu aşa beat încât sa bea şi banii de pâine, nu?

........................................................................................................................................

Tu bei continuu?

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template