marți, 26 august 2008

Loto Horror!

Pepe. Băiat de ţară, crescut la coada vacii. De fapt părinţii nu au avut niciodată vacă, dar îi desenau câte una pe pereţi ca să îl înveţe că: vaca "muu", porcul "guiţ" şi tactu` "fă te bat!". La el în sat, Lenevenii de cel mai Jos, lumea era obişnuită să stea la poarta casei şi să mai aştepte un Becali, Năstase sau Iliescu, care să le trântească salamul pe masă, şi de bucurie că au venit ei creştea şi mărarul în fundul casei. Comoditatea asta rurala omora şi boscheţii de la marginea uliţei.

De ce Pepe? La botez tasu` a zis "să fie un nume care să atrage la băiatul meu!", pentru că denumiri ca "Minimus", "Monopoly" şi "Curuleţ" mereu au tras la bani şi muieri. Ştia bătrânul ce ştia.

Şcoală nu prea. Adică el a patentat idea de cursuri I-IV la fără frecvenţă ca să meargă la barbut cu băieţii mai mari, iar clasele V-VIII le făcea la seral. Când se supăra că a pierdut banii de Cico şi napolitane Cucu Rucu, trecea pe la şcoală seara să spargă geamuri, table, scaune şi 2-3 profesori.

Cu părinţii nu avea probleme. O fura măsa destul de la capu` casei aşa că el nu se mai obosea cu ea, şi când parintele lui ridica furca la el, fugea la crâşmă...dar cu timpul au trecut toate astea. Mama lui şi-a pierdut din capacităţile de gândire, având un aer visător cu salivă în colţul gurii, iar tatăl lui murise în urma unui accident de muncă pe şantier. A urcat beat pe macara şi a căzut. Probabil dacă nu uita să îşi pună cască scăpa...cine ştie.

Pasiunea lui Pepe erau jocurile de noroc. Toţi banii munciţi îi consuma la 6 din 49 şi pariuri sportive. Şi da, aţi ghicit, a câştigat! Cum se întâmplă deobicei ca unul din Leneveni să mai câştige premiul cel mare.

Ce a făcut cu banii? Cu faima? Păi a apărut de câteva ori la OTV, să comenteze cazul Elodiei violată de Magda, care împeună cu Guru Bivolaru au aruncat-o în ştrandul Ciurel. Da, pare plauzibil. Afaceri nu a pornit pentru că nu ştia nici cum se scrie cuvântul, nici cum se face, dar a reuşit să îşi cumper...procur...a învăţat pentru carnetul de şofer. Avea 3 maşini. Un Q7 alb, un BMW CO CA LARZ 3x şi un merţan S-econd Class cu care se mai ducea la sifonărie. Acum avea şi vilă, cu cişmea în curte, pişcină cu apă de ploaie, 3 etaje, 19 camere, 5 băi şi un cort. Dormea în cort. Auzise de Vama Veche probabil...oricum măsa era de mult la azil, ca să aibe fiecare liniştea lui.

Intrat în lumea bună din Bucureşti, a început să îşi cumpere tricouri mulate pe burta, lanţ pe ceafă şi budigăi albi pe picioarele rase. Şi-a facut id de mess şi la imprimat pe ciorapi, chiloţi şi lanţ: "pepe_şucar_man". Femeile gonflabile erau la picioarele lui, deoarece el trata clubăriţele ca pe nişte prinţese şi ele îl tratau ca pe un taximetrist. Bine...am fost prea dur...ca pe un sclav part-time.

Într-un final, cum se întâmplă cu majoritatea câştigătorilor la Loto, ajunge sărac lipit uliţei, şi cu ultimii bani îşi cumpără băutură. Trăia din pensia lu` măsa şi din amintirea a celui care cândva ameţea tipele cu poveştile sale din viaţa trăită mereu în lux şi jmechereală...dar el a fost mereu un gras cu lanţ de aur coclit pe gât.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template