duminică, 31 august 2008

Oraşul se transformă.

Sau mai bine zis oamenii se transformă.

Ori înebunesc eu, ori totul e pe dos sau ilogic. În metrou, un mijloc de transport foarte nesuferit deoarece ai impresia că toată lumea te priveşte, o domnişoară (chiar avea toate trăsăturile unei domnişoare), prezenta în dotare una bucată "măr al lui Adam"! Ştiu, e şocant, medical vorbind nu vezi aşa ceva niciodată, decât la Gay Parade, dar acolo în faţa mea era un mare măr ataşat unor craci lungi, fund bombat şi sâni proeminenţi. Şi nu eram singurul care se freca la ochi. tot vagonul încerca să înţeleagă. Oricum, domnişoara era foarte flatată de aceste priviri, şi spre dorinţa mea interioară, sper să nu fi avut sub fustă ceva ce îţi elimină din start feminitatea.

Un alt fenomen de schimbare complet aiurea este de partea bărbaţilor (nu toţi, nu este un text de generalizare, cine se simte, tastatura sus!). Ştiţi gravidele care deja au burtica mare şi poartă bustiere sau tricouri pe jumate din ea? Idem, burtoşii care sunt gravizi cu berea în n-şpe luni, şi îşi poartă burta pe afară, răsfirată peste pantaloni.

Pentru domnişoarele amatoare de bărbaţi "bine făcuţi" (în sânge), avem şi bărbatul cu sâni. De 2 feluri:
- sânii mari bombaţi, lucraţi în sala de forţă (nu la bibliotecă), alimentaţi cu steroizi, ce ajung la un frumos rezultat asemănător Pamelei Anderson.
- sâni lăsaţi (pere), antrenaţi 24/24 la televizor cu mâncare la bot, care ajung la un frumos rezultat asemănător bunicii Agripina.

Următoarele schimbări sunt de ordinul psihicului. Observăm în autobuz câte o domnişoară la 44 de ani, cu ochelari cu dioptrii mari, cămaşa bunicii apretată şi o fustă închisă la culoare ce mătură podeaua, şi lecturează. Citeşte cu poftă lucrarea unor "artiste, cântăreţe, femei de succes", care se declară la fel de pure şi inocente ca frigida din RATB, dar au descoperit cheia succesului prin cartea "Cum să înţelegi bărbaţii". E ciudat cum tot mai multe femei, majoritatea cu mariaje nefericite, "învaţă" să înţeleagă bărbatul (a dracu specie!), din cărţi scrise de femei. Femei care în multe dintre cazuri nu sunt nici medici, nici sociologi şi nici bărbaţi nu prea au cunoscut.

De partea cealaltă, bărbatul (neînţelesule!), tânăr/bătrân nereuşit pe plan profesional, cu o sumă mică strânsă sub saltea, care în mod normal ar trebui să se gândească la ziua de mâine, citeşte şi se documentează, din cărţile unor anonimi, "Cum să faci bani din nimic". Poate primele 7 volume în valoare de 450 de lei nu sunt elocvente, dar te asigur dragule cititor că după ce îţi cheltui şi banii de mâncare pe ultimele 3 volume, o să realizezi că ai intrat în lumea afacerilor. Păcat că ai început cu falimentul.

Zâmbiţi. Mâine...e luni şi o luăm de la capăt.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template