miercuri, 19 noiembrie 2008

Teatral de implicat.

După un film minunat, urmează şi o piesă de teatru. Scurtă introducere a momentului:

Dragi cititori, dacă din întâmplare nimeriţi undeva unde totul e gratis (în principal statul), măsuraţi atent gradul de divertisment pe care îl poate avea momentul, chiar dacă este o piesă de comedie. O audienţă de doar 5 oameni (cu tot cu tine) nu înseamnă că eşti la Multiplex ci la Şutînplex.

Actorul/ regizorul Marian Baciu (click pentru blogul personal). Dreapta poză.
Piesa: Prima iubire, după Samuel Beckett.

O piesă dificilă, dacă plecăm de la idea că în primele 5 minute nu se aud decât cuvintele: "căcat", "diaree", "cimitir" şi pe alocuri ţipete isterice. Piesa este complexă, actorul solicitând ajutor din public pentru prestaţie. Lucru nou, frumos, dar...pentru o piesă aşa dificilă, destul de greu. Crăcitul persoanelor din public sau transformarea lor în femei, chiar şi alergatul la toaletă după spectatori au creat frica şi deliciul unei piese lungi, isterice, fără publicitate şi... fără public. Proiect bun pe viitor, dar puţină selectivitate nu strică. Dacă e de umor, să fie pe burta goală, nu după 3 beri.

Amintesc că eram prezent în interes de consumator. Dar întotdeauna e bine să îmbini placutul cu băutul.

Încurajez teatrul cu publicul dar piesa e foarte greu de înţes şi acceptat...


..........................................................................................................................................................................

De data aceasta, unim muzica şi dansul. Vizionare şi audiţie plăcută...

1 comentarii:

Anonim spunea...

haha! ma gandeam cand o sa scrii despre asta... trebuie sa recunosti ca ideea in sine, de teatru interactiv, nu e rea; si seara... memorabila! :))

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template