joi, 11 octombrie 2007

Robo-bunicuta

Sunt un "consumator" de RATB, ca toti ceilalti, care zi de zi traieste un nou episod.
Azi am realizat ca nesimtirea nu are varsta, si chiar si prostul gust. Doar limita de timp (cam 20 minute cat dureaza drumul de la Piata Unirii pana la Piata Rahova).
Vesnic aceleasi razboaie duse la usile tramvaiului, copii impinsi pe sub marea de picioare ca sa ocupe locuri, etc etc. Si usile se inchid...
O tanara, probabil venind de la liceu, norocoasa cei drept, doar a prins loc pe scaun, este asaltata de o armata de bunicute. Tanara arata vizibil ca nu se simtea bine si ca are de parcurs o distanta mare cu respectivul tramvai. Dar NU! Nu te poti opune sutelor de operatii suferite, miilor de tije din picioare, si altor probleme de sanatate pe care le are orice batran in ziua de azi. Problema nu ar fi lipsa de educatie a fetei sau neintelegerea dintre generatii, ci ipocrizia celor care stateau pe scaune, asezati ca la amfiteatru si urmareau scena, antrenand si mai mult discutia.
Vizibil stanjenita de situatia produsa, domnisoara coboara, probabil si pentru o gura de aer, iar "doamnele" se invita reciproc sa se aseze. Si da. Locul se ocupa de una dintre dansele...pentru o singura statie. Apoi tramvaiul se goleste incet incet apropiindu-se de capat fara ca nimeni sa mai aibe interesul acelui scaun. Un intreg circ pentru un scaun...pentru o statie.
Oare cand voi ajunge la o varsta inaintata voi face atata tam-tam pentru un loc? Dar voi?

2 comentarii:

Tea spunea...

=))
fir`ar sa fie

Marinela spunea...

bunicute pe dracu....Babe descompuse...la creier

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template