luni, 22 octombrie 2007

Mica Venetie, prin ochii Micului Paris.


Ploua, ploua, ploua. De mai mult de 24 de ore toarna cu galeata. Din nou autoritatile sunt luate pe nepregatite de toamna-iarna. Nu se asteptau sa ploua vreodata anul asta. Nici nu vreau sa ma gandesc la zapada, dar am niste sare grunjoasa in bucatarie cu care o sa imi fac drum pana la liceu.
Frigul pune stapanire pe toti, si vantul rece trece ca un glont prin haine si se cuibareste in oase. Ma loveste prostia, sau daca e prea dur, inconstienta adolescentina, de a se imbraca ca pentru discoteca, intr-o zi in care DJ-ul ar sta acasa sa isi trateze frigurile. Dar le zambesc ironic de sub fes, acoperit de o geaca in care as putea sa stau in maieu (geaca pe care o lauda toti "despuiatii" cu cuburi de gheata in picioare).
Doresc sa citesc in presa ceva interesant. Despre vreme, iarna ce pare foarte grea, succesele sportive ale lui Bute. Dar nimic. Ma izbeste in nas un miros de "neam prost" romanesc. Aceleasi "neaose" stiri. Becali care a ajuns la psiholog (probabil de prea sanatos ce e), Anda Adam ca e prin spitale (depune mai mult efort la volan decat pe scena), Cheeky Girls si silicoane (de parca acum au "mai" sani ca inainte, si nici pe vecinii de bloc nu cred ca ii intereseaza, oricum Libertatea isi mentite titlul de Mini-Playboy sau Maxi-Prost-gust).
Privesc pe geam din turnul meu Eiffel, si observ cum ploaia e si mai puternica. Darama mintile si trupurile oamenilor. Toti devin instabili fizic sau psihic. Nervosi, iritati, infrigurati. O zi in care nu merita sa iesi nici daca visele tale cele mai frumoase ti-ar bate la usa. Le-ai spune ca nu esti acasa si sa te caute cand e mai cald. Ma inchid in dormitor, sub plapuma, unde este cald si liniste si ma gandesc inca odata ce poti sa faci in Mica Venetie? Ca in Micul Paris am facut destule.
P.S. - Ofer la schimb Dacie 1300 (full options tanc sovietic), cu o gondola cu mp3-player si sistem de franare automat pe timp de ploaie cu spume. De nervi.

1 comentarii:

Tea spunea...

adevarat...
ploaia asta mi-a turtit bretonul...
dar creaza o stare de melancolie...
si parca am mult mai multa pofta sa citesc sub plapuma la caludrica :D

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template