vineri, 9 noiembrie 2007

Avem un cetatean, cum il mai jecmanim ?

Firma Euroconstruct Trading ’98 (detinuta de catre Dan Besciu si Sorin Vulpescu) a castigat o parte semnificativa din licitatiile pentru reabilitarea strazilor din Bucuresti. In ciuda acestui fapt Dan Besciu declara : "Sa stiti ca noi n-am primit nimic de la Dumnezeu! In fiecare saptamana, participam la zeci de licitatii din care rareori castigam. Acum, cu primaria, am pierdut cinci pachete de strazi din sase. Prin contractul pe care l-am semnat cu municipalitatea ne asumam o serie de obligatii." Acestia doi sunt fosti parteneri de afaceri cu Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea.

Iesind din tiparele jurnalistico-politice ne indreptam atentia spre una din strazile aflate in proiect de reabilitare de catre firma Euroconstruct Trading ’98, si anume Strada 1 Mai. Conform autorizatiei de constructie 520 din data de 03.10.2007, proiectul finantat de catre Primaria Municipiului Bucuresti, lucrarea trebuie sa inceapa pe data de 23.10.2007, avand o durata de executie de 7 luni. Asta inseamna ca lucrarea trebuie finalizata pana la data de 23.05.2008.

Pe parcursul constructiei traficul a fost redus la o banda pe sens, iar mijloacele de transport in comun sunt oprite. Nu dorim sa punem la indoiala necesitatea reabilitarii strazii, doar durata de constructie si luam in considerare faptul ca se apropie iarna, lucrarile fiind sistate in aceasta perioada datorita conditiilor meteo nefavorabile.

Facand o comparatie cu Autostrada Bechtel, care conform planului trebuie sa aiba 415 km pana in anul 2013 (9 ani de constructie), realizam ca in o luna de munca se realizeaza 3.84 km de sosea, in timp ce Strada 1 Mai, de doar aproximativ 1.5 km are nevoie de sapte luni pentru reabilitare. Ni se pare normal sa cerem o explicatie de ce reabilitarea strazii a inceput asa tarziu si de ce dureaza atat de mult.

Cred ca raspunsul il vom primi niciodata.

Bonea George – Valentin

Miron Valeriu - Cristian

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template