marți, 13 mai 2008

Egoişti? Ecologişti?

Acum ceva timp am avut parte de un subiect interesant în liceu la o anumită oră. "Ce distruge omenirea? Ce considerăm noi că e dăunător?".

De la acest subiect au pornit rafale de răspunsuri: că nu scoatem încărcătorul din priză, că facem duş cu orele, că mâncăm mult, etc etc. În rândurile următoare voi împărtăşii câteva din părerile proprii şi dacă lezez pe cineva, aveţi unde comenta.

Exceptând cazurile grave de poluare, restul e "frunză la câini". Din perspectiva mea, Pământul e programat ca orice altă planetă să se autodistrugă ("m-am născut cu o boală. Moartea.") şi oricât am încerca nu va fi mai bine. Va fi plăcut, pentru unii acceptabil, dar niciodată mai bine. Şi acum să descriu ştiinţific fenomenul: vrem să introducem carburantul ecologic. Frumos. Dar nu eficient. Mulţi nu ştiu că acest carburant nu este compus din gunoaie, reziduri sau ce SF-uri mai apar la TV. Pe lângă faptul că e facut din plante (bambus), mai nou, ţările dezvoltate fac carburant din MÂNCAREA NOASTRĂ! Exemplu (ştire preluată din ziarul Cronica Română) : SUA foloseşte 60 mil tone de porumb pentru a produce 3% energie. Asta înseamnă că la un plin de benzină pentru un Jeep, Q7 şi alte nave spaţiale, o maşină "papă" mâncarea de porumb a unui mexican pe un an (ei mănâncă porumb, cum mâncăm noi pâine).

Aşa că ecologia asta făcută de ochii lumii, fără calcule nu e bună de nimic. Se accentueaza prăpastia dintre săraci şi FOARTE bogaţi. Ecologia e lovită la momiţe? Sau mă va surprinde (sper) cu un răspuns pe măsură?

Pe final voi preciza, din nou, spre plictiseala unora şi plăcerea altora. În numele religiei au murit mult mai mulţi oameni decât pentru un duş prelungit sau un mobil încărcat.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template