marți, 11 decembrie 2007

Poza de grup...mortuar.

Era o seara rece de toamna. Afara ploua cu monezi grele de 50 de bani, iar lumea in lacomia specifica statea cu gura deschisa, dar cu buzunarele inchise sa nu le fure goliciunea. In familia V. don`soara Mimi, o rebela in toata firea, se certa cu parintii ei, Grigore si Lucica, demodati, fosti UTC-isti, acum pantofari sau sau palarieri.
In seara aceea, minunata dealtfel, familia are o problema. Tanara Mimi doreste bani de bautura ca sa isi intretina obiceiurile burgheze, si tipa din toti bojocii ca e satula de Carpati de contrabanda si vrea tigare cu filtru si tutun greu. Meduza vrea Marlboro, si nu oricare, vrea dala rosu rosu si lung. Lucica si Grigore incearca sa o convinga "Mai mama nu avem, de abea ce am avut de 2 paini si o rosie ca sa mai dregem o supa chioara. Fumeaza si tu de la prietenii tai". Mimi "nu" si "nu". Si dai cu tipete, sparge bibelouri cu ingerasi, rupe cu dintii mileurile de pe televizor si daramat covorul cu "Rapirea din Serai" de pe perete. Ingerasul vrea tigari, adica niste amarati de 5 lei. Nu e ca si cum ar fi studenta si ar cere milioane pentru carti si studii. Intelegere Doamneeeee!
Deja discutia nu ducea nicaieri. Asa ca tanara silfida pune mana pe cutitul de transat halcile din porcul de iarna, si in sus si in jos pana isi lasa parintii balta...de sange si transpiratie de la tipete. Cuprinsa de remuscari, ii mai hacuieste putin. Fiind sigura ca omul traieste si dupa operatie pe creier, decide sa ii spanzure in baie, ca sa se scurga si mizeria. Apoi calculeaza fapta si decide sa ii ingroape de vii in curtea blocului langa hamsterul ei si cainele vecinei. Fapta este efectuata ca la carte, numai ca ea lucra dupa o culegere bulgareasca veche, astfel incat politistii o prind cand tarsaia cadavrele pe scari in pungi de Metro.
Mimisor scapa pe caz de nebunie de scoala de corectia, si pe caz de bani si eroare judiciara de Sapoca/ Balaceanca si revine la liceu dupa ce pierde un an de zile la terapii. Fara parinti.
Vine sfarsitul anului. Un an in care a fost vorbita pe la spate pentru fapta ei, si toti se fereau de ea prin liceu si profesorii ii zambeau tampi cu gandul la parintii ei. Poza de sfarsit de an cu clasa. Toti frumos aranjati, frezati si fezandati se aseaza asa cum le dicteaza fotograful profesionist. "Zambiti va rog" si din spate se aude de la Mimi: " Daca nu iese bine poza va omor". A fost cea mai frumoasa poza a liceului.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template